Belföld

Hét zalaegerszegi iskolában is bombariadó volt

Frissítünk!

Sznopek Veronika, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére közölte: a rendőrség tevékenység-irányítási központjába reggel nyolc óra után érkezett bejelentés arról, hogy a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum e-mailben kapott fenyegetést, miszerint hét zalaegerszegi oktatási intézményben bomba van. A rendőrök minden helyszínen szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutyák segítségével vizsgálták át az épületeket. Robbanószerkezetet vagy gyanús tárgyat sehol sem találtak. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben indított nyomozást.

Bombával fenyegetőző e-mailt kapott hét zalaegerszegi iskola kedden délelőtt – írja a Zaol. A portál információ szerint az intézmények kiürítése megtörtént, elkezdődött az épületek átvizsgálása az ilyenkor szokásos protokoll szerint. Az érintett iskolák: Ady, Csány, Dózsa, Ganz, Kölcsey, Petőfi, Zrínyi.

A Zalaegerszegi Tankerületi Központ arról tájékoztatott, hogy a tanulók – ahol erre volt lehetőség – a város intézményeiben várakoztak (Mindszenty Múzeum, Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Interspar), a tankerület meleg teát osztott a gyerekeknek.

Az érintett iskolákban 11:30 körül mindenhol helyreállt a rend.

Tankerületi Központ és az intézmények folyamatosan tájékoztatták a szülőket emailben, a közösségi média felületein és a Krétán keresztül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik