Belföld

Mit evett, ivott Szijjártó Péter 5,5 millió forintért? – Kérdezi a DK a külügyminisztert

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Az Átlátszó nyomán mi is megírtuk, hogy a honvédelmi tárca 644 millió forint költséget tüntetett fel Orbán Viktor, Szijjártó Péter és Novák Katalin repülései után, de sokszor nem számoltak fel üzemanyagköltséget. Az viszont biztos, hogy a delegációk fedélzeti ellátása rengeteg pénzbe került, az adatokból kiderült, hogy

Szijjártó Péter a külügyminiszter kairói repülőútja alkalmával 5,5 millió lett a fedélzeti étel- és italfogyasztás, ehhez jött még az internetezés 6,8 milliós költsége.

A DK ezért el is kezdte érdekelni, hogy mi kerülhetett ennyibe a kairói úton? Vagy ahogy ők fogalmaznak: „Milyen bulit csapott Szijjártó Péter a Magyar Honvédség repülőgépén, amelynek egyik útján 5,5 millió forintot ettek és ittak el?”

A Demokratikus Koalíció ezért írásbeli kérdésben vár választ arra Szijjártó Pétertől, hogy mi került több mint százmillió forintba az internetezésen a Magyar Honvédség repülőgépein utazgatva, továbbá mit evett és ivott, illetve mivel töltötte az időt a munkatársaival a magyar emberek kontójára 5 és fél millió forintért egyetlen repülőút alatt.

A párt szerint választ „kell kapnunk arra is, hogy mi szükség volt ilyen mennyiségű, sokszor egzotikus országokba tett, kontinenseken átívelő magánrepülős utazásra, és ezeknek az utaknak mi volt a kézzel fogható céljuk és eredményük.”

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik