Belföld

A Fidesz egy nap után kitalálta, ki áll az orvosi kamara döntése mögött

MTI
MTI

Gyurcsány Ferenc a hatalomért egyre gátlástalanabb szinteket lép. Gyurcsány pártja áll a Magyar Orvosi Kamara döntése mögött

– írta vasárnap délután a Fidesz.

A Magyar Orvosi Kamara szombaton azt kérte tagjaitól, hogy a háziorvosok ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, hanem helyezzék letétbe feladatellátási szerződéseik felmondását. A kórházi orvosoknak pedig az önkéntes többletmunkájuk felmondását javasolták. Erről rendkívüli küldöttközgyűlésen döntöttek, ahol a 400 körüli küldöttből nagyjából 230-an jelentek meg.

A Fidesz a kormány számára kellemetlen döntésért, számos más esethez hasonlóan a baloldalt tette felelőssé. A párt közleménye szerint „baloldal újra és újra elbukik a választásokon, egyre agresszívabb akciókkal próbálkozik: Brüsszelben a Magyarországnak járó uniós források kifizetését akarják megakadályozni, kihasználják a pedagógusokat és most már a betegek orvosi ellátását akarják megakadályozni. Túlmegy minden határon, hogy Gyurcsány emberei a magyar orvosokat arra próbálják rávenni, hogy ne lássák el a betegeket, és ezzel a magyar emberek egészségét és az életét veszélyeztessék.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik