Belföld

Karácsony Gergely lemérte, mennyivel utazhatunk gyorsabban

Horváth Júlia / 24.hu
Horváth Júlia / 24.hu

Karácsony Gergely egy videót tett közzé a saját Facebook-oldalán annak illusztrálására, mennyivel lett gyorsabb a buszos és gyalogos közlekedés a belvárosban az elmúlt hetekben befejezett felújításoknak köszönhetően.

A főpolgármester azt írta, a dugómentes Lánchídon gyorsabb és kiszámíthatóbb a buszközlekedés, mint a felújítás kezdete előtt, a Krisztina tér és a Deák Ferenc tér közötti út például átlagosan három perccel lett rövidebb. Hozzátette, ennél is jobban rövidült azoknak az útja, akik a Deákon az M3-as vagy az M2-es metróra szállnak át: nekik korábban az Erzsébet és a Deák téren is át kellett vágniuk ahhoz, hogy elérjék a metró bejáratát.

Most, az M3-as metró akadálymentesítésének és felújításának köszönhetően az új lifttel ez az út sokkal rövidebb és kényelmesebb lett. 5–6 perc helyett 1,5–2 perc alatt lehet lejutni a peronra, ami csúcsidőben egész biztosan azt jelenti, hogy eggyel, ha a jelenlegi lánchídi forgalmi rendnek köszönhetően gyorsabb buszközlekedést is beleszámoljuk, akkor pedig akár kettővel korábbi metrót el lehet érni a Deák Ferenc téren, mint a felújítás kezdete előtt

– írta bejegyzésében a főpolgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik