Belföld

Hetvenezer forintot lopott el egy budapesti mentős

Fotó: Varga Jennifer
Fotó: Varga Jennifer

Megbukott a megbízhatósági vizsgálaton egy egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatott mentős, közölte a Nemzeti Védelmi Szolgálat.

A megbízhatósági vizsgálat a korrupció elleni fellépés egyik eszköze, a vizsgálat során a valóságban is előforduló élethelyzetek mesterséges kialakításával az NVSZ azt ellenőrzi, hogy az érintett eleget tesz-e hivatali kötelezettségének. A február 1-jei vizsgálat során az NVSZ munkatársától – akiről azt gondolták, hogy beteg, ezért kórházba szállították – az egyik mentőápoló 70 ezer forint készpénzt tulajdonított el.

A kórházban a rendőrség intézkedés alá vonta a két mentőst, de ők tagadták a bűncselekmény elkövetését. A nyomozó hatóság munkatársai azonban az egyik mentőápoló nadrágzsebében megtalálták a hiányzó pénzt, amit lefoglaltak. A mentőápolót lopás gyanúja miatt előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki, ekkor már beismerő vallomást tett. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik