Belföld

Kizárta a Mi Hazánk a pártból Csott Károlyt

Mi Hazánk Mozgalom / YouTube
Mi Hazánk Mozgalom / YouTube

„Károsultak keresték meg pártunkat amiatt, hogy Csott Károly magánvállalkozása nem teljesítette a kötelezettségeit. A Mi Hazánk elnöksége azonnal vizsgálatot indított, amely során Csott Károly azzal védekezett, hogy a beszállítója szerződést bontott vele. Mivel a felszólításunk ellenére sem rendezte rövid időn belül tartozásait, egy néhány napos etikai vizsgálat után azonnali hatállyal kizártuk a Mi Hazánkból” – közölte a párt az alfahir.hu-val.

Mint emlékeztetnek: Csott Károly a Mi Hazánk Pest megye 1-es számú, Érd központú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje volt a 2022-es választások idején, emellett a párt állatvédelmi kabinetjének elnökeként is tevékenykedett. Tavaly novemberben nyilvánosan kiállt a zsidó és muszlim rituális állatvágások ellen.

A gyanú szerint a politikus legalább hetven embert verhetett át. A grillezéshez szükséges eszközöket forgalmazó, az alfahir.hu szerint általa vezetett GrillAngyal nevű webshop felvette a rendeléseket, de a termékeket nem küldte el, a befizetett összeget viszont megtartotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik