Belföld

A német hadiipari óriás vezetőjével tárgyalt Orbán, de nem derült ki, hogy miről

MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán
MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

A német hadiipari nagyvállalat, a Rheinmetall vezérigazgatójával találkozott csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelitában – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A megbeszélésen a miniszterelenökön és Armin Papperger vezérgazgatón túl részt vett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is. Az itt elhangzottakról az MTI a kövcetkezőképpen számolt be:

tavaly, az elmúlt három évtized legnehezebb évében is rendkívüli teljesítményt nyújtott a magyar gazdaság, a magyar ipar. A veszélyek korába lépve, az ukrajnai háború idején látszik: jó döntés volt a magyar hadiipar fejlesztési programjának elindítása.

A közlemény szerint Orbán Viktor arról beszélt: Magyarország megvédése a „legfontosabb célunk”, ezért a magyar honvédség és a hadiipar fejlesztése az „európai szankciós válság ellenére” sem lassulhat. Így a közlemény szerint a Rheinmetall és a magyar állam együttműködése is zavartalanul folytatódik.

A megbeszélésről konkrétumokat a miniszterelnök sajtófőnöke nem közölt.

Orbán legutóbb nyilvánosan a zalaegerszegi Lynx harcjárműgyár épületének és elkészült moduljainak ünnepélyes átadóján találkozott Armin Pappergerrel 2022. március 26-án.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik