Belföld

Mandiner: Tüttő Kata vezeti majd az MSZP európai parlamenti listáját

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Pénteken jelenti be az MSZP, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vezeti majd a párt európai parlamenti listáját – erősítette meg a Mandiner információját a párt egyik név nélkül nyilatkozó vezető politikusa.

A lap úgy tudja, konkrét listáról nincs még formális döntés a szocialistáknál, de az biztos, hogy a párt önállóan méretteti meg magát a 2024-es EP-választáson, ahol legalább egy-két befutó helyet remél.

A cikkben emlékeztetnek, Tüttő Kata 2019-ben lett a Karácsony Gergely városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese, de előtte is dolgozott a Fővárosi Közgyűlésben képviselőként, 2002 és 2014 között.

A főpolgármester-helyettes egyben az Európai Szocialisták Pártjának (PES) tagja, többek között az ő ajánlásuknak köszönhetően választották a Régiók Európai Bizottsága Éghajlatváltozással, Környezetvédelemmel és Energiával foglalkozó bizottságának elnökévé.

Mivel az EP-képviselői hely és a főpolgármester-helyettesi poszt összeférhetetlen, amennyiben az MSZP listája a választáson eléri az 5 százalékos küszöböt, új helyettes után kell néznie Karácsony Gergelynek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik