Belföld

Egyedül versenyzett és nyert a Fidesz rendezvények őrzővédője a Liget biztosításáért

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ismét a Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nyerte a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. őrzés-védelemre kiírt tenderét – írta meg az Átlátszó. A keretszerződés 2,6 milliárd értékű és 33 hónapra szól. A cég egyedül pályázott, és a sikere aligha volt kérdéses, hiszen korábban is ők látták el ezeket a feladatokat.

A Valton a Fidesz kormányra kerülése óta sorra nyeri az állami megbízásokat, sőt, magánrepülőjükön fideszes politikus is megfordulnak.

A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. a Városligetben és egyben a Liget Budapest projekthez kapcsolódó terület- és objektumőrzési, valamint személy- és vagyonvédelmi feladatok ellátására írt ki közbeszerzési eljárást tavaly novemberben. A tender eredménye most jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben.

A nyertes, a Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. feladata lesz többek között a Városliget általános biztonsági és megelőzési felügyelete, valamint recepciós és látogatóirányítási szolgáltatás 0-24-ig. Továbbá biztosítaniuk kell a Liget Budapest projekt további beruházásainak zavartalanságát, meg kell előzniük a felújított épületek és kertrészek elleni erőszakos cselekményeket, emellett kamerarendszert és diszpécserszolgálatot is működtetniük kell. A rendezvényeket is ők biztosítják majd.

A leírás szerint a 2,6 milliárdos keretösszeg legfeljebb 30 százalékkal emelhető, és egy alkalommal legfeljebb 6 hónappal hosszabbítható meg.

A kormányváltás óta nagyon fut a Valton szekere. A cég bevétele az elmúlt években 6,4 milliárdról 14 milliárdra, míg a nyeresége 1,4 milliárdról 1,7 milliárdra nőtt. Az Mfor.hu tavaly májusi cikkében rámutatott: a bevételnövekedés záloga 2021-ben az objektumvédelem volt, amely 8,2 milliárdot hozott a konyhára, míg a rendezvénybiztosításból 3,5 milliárd forint származott. Hagyományosan a Valton biztosítja a Fidesz rendezvényeit is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik