Marjai János / 24.hu
Belföld

Havi 24 milliót keresett találmányával Rogán Antal

Havi 24 millió forintot kapott tavaly találmányhasznosítási díjként a Mobilsign Kft.-től Rogán Antal, derül ki a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter vagyonbevallásából.

Egy éve ennél többet, 408 millió forintot vallott be ezen a címen. A Népszabadság 2016-ban írta meg, hogy Rogán egy elektronikus aláírási eljárás feltalálója, a fideszes politikus 2017 óta jelentős összegeket tüntet fel vagyonnyilatkozatában ennek eredményeként.

A miniszter megtakarítása ennek ellenére tovább csökkent: a tavalyelőtti 822 és a tavalyi 616 millió forinttal szemben ezúttal 245 millió forintról adott számot, miközben újabb ingatlan vagy nagy értékű ingóság vásárlásáról nem számolt be, így nem tudni, hogy mire költött. A magánszemélyekkel szemben fennálló tartozása pedig csak kétmillió forinttal, 15,9 millióra csökkent.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.