Belföld

Ötödikes diákot kényszerített a tanár, hogy szappannal mossa ki saját száját

Az RTL Fókusz dolgozta fel azt az esetet, ahol anyja állítása szerint iskolai elnyomás áldozata lett az ötödikes Krisztofer. Fülöp Attiláné Orsolya ugyanis azt mondta a Fókusznak, a napközis tanár fiát, az ötödikes Krisztofert arra kényszerítette, hogy szappannal mossa ki a száját. „Fölvitte a fiamat a tanári vécébe, és bele kellett nyomnia a szájába a szappant, miközben kérdezte tőle, hogy ízlik, finom?” – mondta az anya.

Az eset még tavaly ősszel történt. Az anya elmondása szerint az udvarról készültek felmenni az osztályterembe, a sorban Krisztofer egyik társa elkezdte piszkálni. “A kisfiam többször rászólt, az osztálytársai is tanúsítják, hogy ne piszkáljál, ne fogdosd a nyakam, és nem hagyta abba a kislány, ekkor elhagyta a kisfiam száját két csúnya szó, amit a napközis tanár meghallott” – az anya szerint ezután vitte fel fiát a tanár a pedagógus wc-be.

Az édesanya az eset után azonnal feljelentést tett a tanár ellen, aki a fiát a szájmosásra kényszerítette. És bár úgy tudja, hogy a férfit már kihallgatták gyanúsítottként, azóta sem nyugodott meg. „A kisfiamat ki kellett, hogy vegyem a napköziből, kérvényeztem, hogy kerüljük a személyes kontaktust. Ez a tanár pedig azóta is ott van.”

Az RTL megkereste az iskolát, az igazgató először levélben ígért választ, majd a folyamatban lévő hatósági vizsgálatra hivatkozva megírta: nem áll módjában nyilatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik