Belföld

Debrecen fideszes polgármestere elkirándult a CATL német gyárába, és mindenből a legjobbat látta

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Védelmébe vette a tüntetések célkeresztjébe került debreceni akkumulátorgyárat a település fideszes polgármestere. Papp László ugyanis látogatást tett a CATL kínai akkumulátorgyártó arnstadti üzemében, ahol azt találta, hogy A helyi előírások maximális betartása mellett működik a gyár.

Hangsúlyozta: semmilyen veszélyforrást nem láttak.

A debreceni városháza az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Papp László (Fidesz-KDNP) Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP) gazdaságfejlesztésért felelős alpolgármesterrel látogatott el a Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) arnstadti üzemébe, ahol a Debrecenbe tervezettel azonos technológia működik.

A közlemény szerint Papp László polgármester a látogatással kapcsolatban kiemelte: az európai zöld átállás mintaprojektjét láthatták a türingiai városban.

A gyár a 21. század legmagasabb technológiai színvonalát képviseli. Semmilyen szennyezőanyagot, veszélyforrást nem láttunk, az üzem a német biztonsági és munkavédelmi előírások maximális betartása mellett működik – hangoztatta a polgármester.

Találkoztak Frank Spillinggel, Arnstadt polgármesterével is, azt követően Papp László kijelentette: Európa nyugati felében gőzerővel dolgoznak azon, hogy az akkumulátorgyártó kapacitások jelentős mértékben növekedjenek. “Európa a jövőjét meghatározó zöld megújulás tekintetében egyértelműen az akkumulátorgyártásra épít. Nem véletlen, hogy a német politikusok – a baloldali, zöldpárti politikusok is – egyöntetűen mintaprojektként tekintenek a CATL arnstadti üzemére” – idézték a közleményben a debreceni polgármestert.

Kapcsolódó
Az utcán sírnak az anyukák az akkumulátorgyár miatt
A Debrecenhez közeli Mikepércsen hatalmas vegyipari beruházás zajlik, a helyiek tehetetlennek érzik magukat, a hatóságokban megrendült a bizalmuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik