Belföld

Vízirendőr: „Amikor megláttuk a Dunában fuldokló fiatalt, már hörgött és kapkodta a levegőt”

Az utolsó pillanatban mentettek ki a vízrendőrök egy Dunában fuldokló férfit Komáromnál. A BRFK a közösségi oldalán azt közölte, hogy Farkas Szilárd, Hajnal Gábor, és Sebestyén Norbert azonnal  a Monostori híd közelében talált rá a fiatalra, aki addigra már úgy ki volt merülve, hogy többször is alámerült a vízben.

Amikor megláttuk a férfit, már alig tudott a vízfelszínen maradni, hörgött, kapkodta a levegőt. Mellé álltam a hajóval, Gábor pedig épphogy el tudta kapni a kapucniját mielőtt újra elmerült volna.

– mesélt a január elejei intézkedésről Farkas Szilárd főhadnagy.

Társai hajó végéhez húzták a férfit, majd hárman emelték ki az addigra már eszméletlen fiatalt a vízből.

Mikor felhúztuk a hajóra már nem voltak életjelei. Rögtön megkezdtük a újraélesztést, ami szerencsére viszonylag gyorsan sikerült, majd rögtön levettük a ruháit és izolációs fóliába csavartuk, Norbert pedig a kabátját is ráterítette, hogy minél melegebben tartsa.

A 23 éves fiatal nemsokkal később az eszméletét is visszanyerte, a rendőrök pedig a parton átadták őt a mentőknek akik kórházba vitték. Az életmentőket jutalomban és dicséretben részesítette Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik