Belföld

Fontos határidő jár le kedden éjfélkor!

Fontos határidő jár le kedden éjfélkor: a tavalyi évre vásárolt éves megyei és éves országos autópálya matricák 2023. január 31-én 23:59-kor lejárnak. A mentességek és a nagycsaládos kedvezmények megújításának szintén ez a határideje – tájékoztat az e-autopalyamatrica.hu.

A nevezett online felület az egyetlen, ahol az autósok az e-matrica mellé 6 hónapos díjmentes balesetbiztosítást igényelhetnek. A fizetés átutalással és bankkártyával is lehetséges, illetve akár regisztráció nélkül is indítható vásárlás, a matricákról pedig díjmentesen SMS-ben is visszaigazolást kapunk, ha a telefonszámunkat is megadjuk a rendelés során. Az utólagos ügyintézést – matricaszelvény, számla, biztosítási kötvény újraküldése – automatizált ügyfélszolgálati szolgáltatások teszik egyszerűbbé és gyorsabbá.

E-matrica mellé gépjármű asszisztencia igényelhető

Az asszisztencia D1 és D2 díjkategóriába sorolt járművekre vehető igénybe. Az egyes e-matricák érvényességéhez igazodóan 10 napos, havi és éves időbeli hatállyal megköthető eMatrica Assistance nevű autósegély biztosítást az Europ Assistance biztosító szolgáltatja. Az asszisztencia igényelhető magyarországi és európai hatállyal. Az autómentés műszaki meghibásodás, baleset és önhiba esetén jön jól. Amennyiben lehetséges, helyszíni javítással teszik menetkésszé járművünket. További szolgáltatás a gépjárműtárolás és a jármű hazaszállítása külföldről. Magyarország területén garantált az 1 órán belüli kiérkezés. További információ az eMatrica Assistance oldalon található.

Idén jobban járhatunk az évessel

2023-ra a havi matrica ára közel 71%-kal, a 10 naposé 44%-kal drágult, az éves jogosultságok ára viszont csak 5%-kal. Emiatt a korábbiaknál is jobban megéri éves autópálya matricát venni, ennek díja a D1 kategóriában kb. 9 db tíznapos vagy 6 db havi matrica árával egyezik meg.

Az e-matricát mindig a díjköteles útra való felhajtás előtt kell megvásárolni, azonban ha az úthasználó 60 percen belül észreveszi, hogy e-matrica nélkül használja az adott utat, még pótolhatja a jogosultságot és elkerülheti a büntetést. A kellemetlenségek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel ellenőrizzük a rendszámot, felségjelet, járműkategóriát és az érvényességi időt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik