Belföld

Hamarosan ismét bekukkant a tavasz, de nem marad sokáig

Klaus Vedfelt / Getty Images
Klaus Vedfelt / Getty Images
Hétfőig télies időnk lesz, majd kedden érkezik egy kis tavaszias enyhülés, de a hét második felében újra lehűlés veszi kezdetét.

Szombaton szinte mindenütt egész nap borult lesz az ég, elszórtan lehet hószállingózás, gyenge havazás. stétől észak, északkelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Estétől észak, északkelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet, megélénkül az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű. Késő este fagypont körüli értékre számíthatunk – írja a Kiderül.

A vasárnap enyhén felhős, napos idővel indul, majd a nap második felében vastagabb felhőréteg érkezik, de számottevő csapadék nem várható. Hajnalban -6, -1, napközben 0, +6 fok közötti hőmérséklet várható.

Hétfőn és kedden felhőátvonulások mellett néha kisüt nap, de hétfő délutántól, hó, havas eső, eső is várható. Kedden nyugat felől enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, szerdán akár 10 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. A hét második felében aztán északiasra fordul az áramlás, ismét lehűlés veszi kezdetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik