Belföld

Adománygyűjtés indult, hogy Bayer Zsolték „hazatérhessenek” a Szovjetunióba

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Sajtóklub legutóbbi adásában a stúdióban helyetfoglaló Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András és Néző László a műsor első blokkjában egy TikTok-videót néztek meg, amelyben egy nő bemutatta, hogy alapvető élelmiszerek jelenleg mennyibe kerülnek az orosz boltokban.

A videóból a kormánypárti megmondók azt a következtetést vonták le, hogy a szankciók nem működnek, Oroszországban minden rendben van, az emberek jól élnek, az árak nem szálltak el. Ezt követően felvetették, hogy a hazai nyilvánosságban nincs olyan médium, ami erről beszámolna, nincs olyan híroldal vagy tévécsatorna, ami kimenne Oroszországba, hogy tudósítson az ottani állapotokról.

Itt vetette fel Bencsik, aki jobboldali fordulata és a rendszerváltás előtt a Népszabadság egykori pártélet rovatának főmunkatársa volt, hogy

szervezzünk egy expedíciót magyar újságírók, menjünk el Moszkvába, Szentpétervárra, Novoszibirszkbe, kisebb településekre, nézzük meg, hogy hogy élnek, tudják meg a magyar emberek, hogy az Európai Unió nem Oroszország ellen, hanem saját polgárai ellen intézi a támadást.

Bayer Zsoltnak tetszett az ötlet, úgy folytatta,

üljünk fel egy repülőre így négyen.

A 444 kiszúrta, hogy az adománygyűjtésre szakosodott GoFundMe nevű oldalon néhány nappal később a Momentum politikusa, Bakai Ádám létrehozott egy alapot, hogy összedobják a pénzt – ahogy írja – „a magyar propagandisták hazatérésére a Szovjetunióba”.

„Gyűjtést szervezünk a Moszkvába, Szentpétervárra és Novoszibirszkbe utazni vágyó négy propagandistának: Bencsik Andrásnak, Bayer Zsoltnak, Gajdics Ottónak és Néző Lászlónak, hogy szeretett vezérüket meglátogathassák és élvezhessék a szankciók sújtotta orosz mindennapokat. Nem engedhetjük, hogy vágyaik ne teljesüljenek” – olvasható a felhívásban, külön kiemelve, hogy csak az odautat fizetnék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik