Belföld

Videón, ahogy egy naptól elvakított nő letöri a sorompót, és lassítás nélkül áthajt a vonat előtt

Ügyészség / Facebook
Ügyészség / Facebook

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 25 éves nővel szemben aki úgy hajtott át az érkező vonat előtt a vasúti átjáróban, hogy letörte a sorompót.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a nő tavaly októberben, egy Csorna melletti településen haladt a kocsijával. Közlekedése során egy vasúti átjáró felé közeledett, és a szemből sütő nap vakító hatása miatt nem észlelte, hogy a fényjelző készülék piros jelzést ad és a sorompó is le van engedve.

Bár a napfénytől nem látott jól, ennek ellenére nem lassított, s változatlan tempóval a vasúti átjáróba hajtott. A sorompót letörte és az átjáró felé közeledő vonat előtt változatlan sebességgel áthajtott az átjárón.

A vonat vezetőjének nem kellett gyors fékezést alkalmaznia, mert a jármű átért előtte. A vasúttársaság munkatársai alig egy órán belül megjavították a letört sorompót, de a javításig az átjáró biztosítási szintje csökkent. A sorompó letörésével a sofőr körülbelül 30 ezres kárt okozott. Az ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt állítja bíróság elé a nőt, aki akár egy év szabadságvesztést is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik