Belföld

Rétvári: Több mint 73 ezer esemény utáni tablettát vásároltak a magyarok az elmúlt években

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Havi 2301 doboz, vagyis a 2020 január elejétől 2022 augusztus végéig tartó 32 hónapos időszakban összesen 73632 doboz 72 órás, „sürgősségi fogamzásgátló” gyógyszert váltottak ki a patikákban – írja a hvg.hu Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettesének írásbeli válasza alapján, amit a Mi Hazánk képviselője, Novák Előd kérdésére adott.

A hvg.hu cikke szerint az elmúlt öt év statisztikái alapján az látszik, hogy az abortuszok száma csökken, és az ezer élve születésre eső 237 abortusszal az európai középmezőny elején van Magyarország. A G7 által elemzett adatok alapján évek óta stabilan 89-92 százalék azoknak a nőknek az aránya, akik kitartanak az abortusz mellett mindkét kötelező tanácsadás után.

Tavaly ősszel nagy vihart kavart az a belügyminiszteri rendelet, mely az abortuszra készülő nőket kötelezte arra, hogy hallgassák meg a magzat szívhangját.

Kapcsolódó
Szívhanghoz kötött abortusz: érzelmi manipuláció vagy a nő tájékoztatása?
Egy mélyen megosztó és érzelmileg nehéz témában döntött úgy a kormány, hogy széleskörű egyeztetés nélkül hoz aprónak tűnő, mégis jelentős döntést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik