Belföld

Mostantól ukrán és orosz nyelven is elérhető a Kék Vonal

Palágyi Barbara / 24.hu
Palágyi Barbara / 24.hu

Ukrán és orosz nyelven is elérhető a Kék Vonal lelkisegély-szolgáltatása – közölte a működtető Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szerdán az MTI-vel.

Az Ukrajnában dúló háború elől menekülő családoknak és gyermekeknek idegen környezetbe kerülve kiemelten szükségük van az érzelmi támogatásra és a meghallgatásra. A Kék Vonal ukrán és orosz nyelvű szolgáltatásával biztosítja, hogy a Magyarországon élő menekültek az anyanyelvükön is kaphassanak segítséget

– olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint az anonim és – a magyar hálózatból – ingyenesen hívható lelkisegély-vonalon képzett ügyelők minden kedden és csütörtökön 16 és 20 óra között várják a 24 év alatti fiatalok, gyermekek és az értük aggódó szülők hívásait ukrán és orosz nyelven, a +36-80/984-590-es telefonszámon. Az alapítvány e-mailben is tud segíteni: az ukraine@kek-vonal.hu e-mail címre érkező ukrán és orosz nyelvű leveleket három munkanapon belül megválaszolják.

Az ukrán és orosz nyelvű szolgáltatás a UNICEF és a Child Helpline International támogatásával jött létre. Ennek révén Magyarországon, Lengyelországban, Bulgáriában, Moldovában, Csehországban és Szlovákiában is segíthetnek az ott élő ukrán gyermekeknek és családoknak. A szervezet várja az önkéntes segítők jelentkezését.

Emellett a magyar nyelvű ügyelők továbbra is a nap 24 órájában várják a megkereséseket a 116-000-s számon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik