Belföld

Szakértő: „Nem alkalmas vezetésre a videón lévő veszprémi büntetőfékezéssel vádolt sofőr”

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt állítja bíróság elé a Veszprémi Járási Ügyészség azt a sofőrt, aki Veszprém belvárosában büntetőfékezett a kocsijával egy évvel ezelőtt.

A vádirat szerint az 54 éves férfinek közlekedési konfliktusa támadt egy másik autó sofőrjével. A nézeteltérés után mindketten a belváros felé közlekedtek, elöl ment a későbbi sértett, mögötte pedig a terhelt haladt. A piac melletti szakaszon a terhelt a korábbi összetűzés megtorlása érdekében hirtelen kivágott a másik autós mögül, jobbról megelőzte, majd intenzíven fékezett és megállt, melynek következtében a megelőzött sofőr csak vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést.

A büntetőeljárás során kirendelt szakértő megállapította, hogy a büntetőfékezést végrehajtó férfi a pszichológiai jellemzői alapján nem alkalmas a közúti forgalomban történő járművezetésre, ezért az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabása mellett a közúti járművezetéstől történő végleges eltiltását is kérte az indítványában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik