Belföld

Újbudai rendőrgyilkosság: a vizsgálat szerint felkészültek voltak, és jogszerűen jártak el a rendőrök

BRFK / Facebook
BRFK / Facebook

Sajtótájékoztatót tartott a rendőrség a múlt csütörtöki rendőröket ért késelés kapcsán, amely során életét vesztette Baumann Péter, akit azóta hősi halottá is nyilvánítottak.

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője azt mondta, a parancsnoki vizsgálat megállapította, hogy mind a lőfegyverhasználat, mind, a munkatársai által alkalmazott egyéb kényszerítő eszközök használata jogszerű és szakszerű volt, és az az arányosság követelményének is megfelelt.

A vizsgálat megállapította azt is, hogy munkatársaink minden szakmai kiképzéssel és felkészítéssel rendelkeztek és valamennyi járőri állományra vonatkozó rendőrségnél rendszeresített kényszerítő eszközzel rendelkeztek

– mondta, hozzátéve, a vizsgálat szerint elég rendőrt küldtek a helyszínre, és a bejelentéskor nem tudtak olyan információról, ami több embert igényelt volna.

Gál elmondta még, hogy a rendőrség munkatársai továbbra is mélyen gyászolják kollégájukat, Baumann Pétert, akinek a január 26-i mátészalkai temetése nem lesz nyilvános.

Mint ismert, Baumann Péter pénteken kórházi ellátása közben életét veszítette, miután egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel szívtájékon szúrták Újbudán, egy Lecke utcai társasházban. A meggyilkolt rendőr februárban lett volna 30 éves. Az intézkedő két társát is megsebesítette a támadó: az egyiket combon, a másikat pedig mellkason és karon szúrta, őket kórházba vitték.

A bűncselekménnyel gyanúsított férfi ténybeli beismerő vallomást tett a bírósági meghallgatása során. Az ügyben eljáró nyomozási bíró pedig letartóztatta, és annak helyszínéül az IMEI-t jelölte ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik