Belföld

Zuhanásban a lakásárak, akad kerület, ahol 10 százalékos az esés

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Csökkent Budapesten a használt téglalakások és a panelek ára tavaly év végén – írja közleményében az Otthon Centrum (OC).

Az ingatlanközvetítő hálózat adatai szerint a fővárosban a használt téglalakások ára 3,5 százalékkal, a paneleké 2,5 százalékkal mérséklődött tavaly a negyedik negyedévben az előző három hónaphoz képest.

Az OC ismertette: tavaly az év utolsó három hónapjában a budapesti téglalakások átlagos négyzetméterára 963 ezer forint volt. A legdrágább továbbra is az V. kerület 1,2 millió forintos átlagos négyzetméterárral, amelyet a II. és III. kerület követ 1,12 millió forinttal.

A fővárosban a téglalakások árai 2022 harmadik negyedévéhez képest hektikusan alakultak: az I. kerületben 8 százalékos, míg a IV., V., XII. kerületben 10 százalékot meghaladó áresést tapasztaltak. Ugyanakkor ez utóbbi három kerületben volt a legnagyobb mértékű áremelkedés tavaly a harmadik negyedévben. A másik véglet a III. és X. kerület volt, ahol 15 százalékkal emelkedtek az árak negyedéves szinten.

A panellakások piacán szintén fordulatot hozott 2022. A házgyári lakások átlagos négyzetméterára 743 ezer forint volt tavaly az év utolsó három hónapjában, 2,5 százalékkal alacsonyabb az előző negyedév átlagánál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik