Belföld

Kiadós eső érkezik délután

Nagy Zoltán/MTVA/Bizományosi
Nagy Zoltán/MTVA/Bizományosi

Keddre virradóan ismét többfelé várható eső, zápor, a legmagasabb hegyeinkben esetleg nyugaton havas eső, havazás is előfordulhat, majd napközben átmenetileg kevesebb helyen eshet, többfelé felszakadozik a felhőzet, átmenetileg kisüt a nap. Délután délnyugat felől viszont újabb kiadós eső érkezik. Az ország keleti, délkeleti felén élénk, erős lökések kísérhetik a délnyugati szelet. Hajnalban -1 és +6, napközben 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán felszakadozik a felhőzet, és több órára kisüthet a nap, ugyanakkor elszórtan záporok alakulhatnak ki, délkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. Sokfelé erős, néhol viharos lesz a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 5 és 14 fok között alakulhat, továbbra is délkeleten lehet a legmelegebb.

Csütörtökön is gyakran lesz fölöttünk, eleinte több, délután kevesebb helyen fordulhat elő csapadék, ami nyugat felé haladva egyre inkább havas eső, hó formájában hullhat. Az északiasra forduló szelet a Dunántúlon és északkeleten élénk lökések kísérhetik. Lehűlés kezdődik, délután már csak 2-9 fokra számíthatunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik