Belföld

Január 26-án temetik a hősi halált halt Baumann Pétert

MTI/Lakatos Péter
MTI/Lakatos Péter

A múlt héten szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőr, Baumann Péter temetését január 26-án, 13 órakor tartják a mátészalkai köztemetőben, közölte a család a Magyar Nemzethez eljuttatott gyászjelentésében.

Mint ismert, egy újbudai rendőr pénteken kórházi ellátása közben életét veszítette, miután egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel szívtájékon szúrták a XI. kerületi Lecke utcai társasházban. A meggyilkolt Baumann Péter februárban lett volna 30 éves. Az intézkedő két társát is megsebesítette a támadó: az egyiket combon, a másikat pedig mellkason és karon szúrta, őket kórházba vitték. Az ügyészség akkor indítványozta az intézkedő rendőrökre késsel támadó újbudai férfi letartóztatását. A több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi akkor nem tett vallomást a kihallgatása során, viszont panaszt tett a gyanúsítás ellen.

Az újbudai társasház lakói az után tettek bejelentést a rendőrségen, hogy az egyik lakás zárva lévő ajtaját betörte egy férfi kalapáccsal azért, hogy bemenjen. A helyszínre érkező rendőrök közül hárman intézkedés alá vonták a 35 éves férfit a társasház folyosóján, majd elkezdték megbilincselni. Ekkor a férfi rátámadt az intézkedő rendőrökre, majd ütésekkel és rúgásokkal próbálta akadályozni a kényszerintézkedést. Ennek során az őrjöngő férfi rájuk támadt egy késsel azért, hogy megölje őket, és mind a hármukat megszúrta. A 29 éves Baumannt a szívtájékon érte a szúrás, ő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni az életét.

Kapcsolódó
Beismerő vallomást tett és letartóztatták az újbudai rendőrgyilkost
A férfi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaideje alatt áll, egy másik ügyben pedig büntetőeljárás folyik ellene.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik