Belföld

Azonnal törölték a Facebookról a bukott jászberényi jelölt oldalát és a Fidesz támogatására utaló posztokat

Órák alatt eltüntették a vasárnapi jászberényi időközi önkormányzati választáson nagyot bukó Besenyi Orsolya fideszes támogatására utaló posztokat a Facebookon.

A Fidesz-KDNP által támogatott, de hivatalosan függetlenként induló Besenyi Facebook-profilja is megszűnt, a Fidesz Jászság nevű oldalon pedig több napnyi posztot töröltek, miután a Közösen Jászberényért színeiben induló jobbikos polgármesterjelölt több mint kétszer annyi szavazatot kapott.

A Telex vette észre, hogy Besenyi Orsolya, aki civilben a helyi kórház orvosigazgatója, még a végeredmény bejelentése előtt törölte a politikusi Facebook-oldalát, ahol most az olvasható:

Ez a tartalom jelenleg nem érhető el. Ez általában olyankor fordul elő, amikor a tulajdonosa csak kisebb csoportnyi emberrel osztotta meg, megváltoztatta a láthatóságát, vagy törölték.

Besenyi hirdetései novembertől futottak a Facebookon, a politikus 667 ezer forintot költött, ebből 140 hirdetésre futotta. De eltűntek a Fidesz jászsági Facebook-oldaláról is az elmúlt napok bejegyzései. Furcsa módon a törölt posztok alatt  megmaradtak a „Hajrá Orsi” kommentek. Több újabb hozzászólás pedig már a választási bukást bizonyító bejegyzések gyors eltüntetését tette szóvá.

Vasárnap kétharmados győzelmet aratott az ellenzék Jászberényben. A vártnál jóval simábban nyert Budai Lóránt ellenzéki polgármesterjelölt, és az ellenzéki szövetség, a Közösen Jászberényért képviselőjelöltjei győztek mind a tíz egyéni körzetben. A szövetségben a DK kivételével minden ellenzéki párt részt vett. Az időközi választás kiírásáról szóló javaslatot a várost 2006 és 2010 között polgármesterként irányító Gedei József, a DK önkormányzati képviselője nyújtotta be a fideszes képviselők támogatásával, bár később az ellenzék egyöntetűen támogatta. A polgármesterrel összekülönböző Gedei vasárnap bejelentette, hogy kilép a Demokratikus Koalícióból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik