Belföld

Vasárnap még kisüt a nap, majd jön az eső

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Vasárnap a fokozatosan vastagodó felhőzet mellett északon rövidebb, délen, délkeleten, illetve eleinte a középső országrészben hosszabb napos időszakok valószínűek, majd estére mindenütt beborul az ég. Késő délutánig a felhősebb részeken szitálás előfordulhat, majd a kora esti óráktól északnyugat felől egyre többfelé elered az eső.

Az délies szél nagy területen lesz élénk, olykor erős, majd este egyre nagyobb terülten északnyugatira fordul a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között valószínű, a naposabb déli részeken lesz enyhébb az idő – írja a Kiderül.hu.

Hétfőn már nagyrészt borult lesz az ég, a nap első felében délkeleten lehet vékonyabb a felhőzet, délutántól nyugat felől vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet átmenetileg. Többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon és az északkeleti megyékben, főleg a hegyekben helyenként havas eső, hó is hullhat. A déli szelet sokfelé élénk, időnként erős lökések kísérik, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul, délkeleten mérhetik a magasabb értékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik