Belföld

Bocsánatot kért egymástól a másikat nyomorult lúzernek és seggnyalónak nevező Rákay Philip és Németh Péter

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Bocsánatot kért egymástól Rákay Philip kormánypárti influenszer és Németh Péter, a Népszava főszerkesztője, miután válogatott szavakkal sértegették egymást, szúrta ki a Telex.

Németh Péter tavaly a Hírklikk vezetőjeként Mégis, kinek a Philipje? című írásában a Zelenszkij ukrán elnököt kioktató Rákayt olyan szimpla seggnyalónak nevezte, „aki jó pénzért hajlandó bárhova odahajolni”. Rákay válaszul április 27-én a Facebookon közzétette a Németh Péter nevez engem fizetett seggnyalónak című bejegyzését. Ebben nemcsak „nyomorult lúzernek” nevezte Némethet, de mindenféle bizonyíték nélkül arra is utalgatott, hogy Németh és az édesanyja a pártállam idején besúgók lettek volna.

Ezután Németh feljelentette Rákayt, aki erre beperelte Némethet.

A Telex azt írja, a per azzal az egyezséggel zárult, hogy kölcsönösen bocsánatot kérnek egymástól. Rákay a Facebookon tette közzé a bocsánatkérést, Németh Péterének a Hírklikk főoldalán kell majd megjelennie legalább 72 óráig.

Rákay Philip bocsánatkérése a következő:

Bocsánatot kérek Németh Péter korábbi Hírklikk és jelenleg újra a Népszava főszerkesztőjétől, mert a 2022. április 27. napján 10:25 órakor közzétett bejegyzésemben olyan szavakat, illetve mondatokat is használtam, amelyekkel azt sugalmaztam, hogy Németh Péter és néhai édesanyja munkahelyi hangulatjelentéseket készítő besúgó ügynökök voltak. Mindezen állításokkal kapcsolatban semmiféle bizonyítékom nincs. Németh Péter állítása szerint ezen állításoknak ténybeli alapjai sincsenek. Bocsánatot kérek Németh Pétertől azért is, mert »nyomorult lúzer«-nek neveztem ugyanezen bejegyzésemben.

Németh Péteré pedig az alábbi:

Bocsánatot kérek Rákay Philiptől, mert a 2022. március 27. napján megjelent »Mégis, kinek a Philipje?« című véleménycikkemben úgy fogalmaztam vele kapcsolatban, hogy »én szimplán olyan seggnyalónak tartom, aki jó pénzért hajlandó bárhova odahajolni.« Bocsánatot kérek Rákay Philiptől azért is, mert azt írtam róla, hogy: »szar bugyog a száján«.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik