Belföld

Benyitott Novák Katalin irodájába a Momentum parlamenti munkatársa, azonnal kirúgták

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA

Kirúgással büntette próbaidős munkatársát a Momentum, mert munkaidőn kívül benyitott Novák Katalin köztársasági elnök országházbeli irodájába.

Az ellenzéki frakció friss munkatársa októberben „a késő esti órákban az Országházban benyitott Novák Katalin köztársasági elnök parlamenti irodájába, ahova nem volt belépési jogosultsága”, ám ez a párt szerint „teljességgel megengedhetetlen és elfogadhatatlan viselkedés”, így az illetőt azonnali hatállyal elbocsátották – írta a Momentum a Telex megkeresésére.

A Momentum Mozgalom szerint Novák Katalin irodája „olyan iroda, ahova az engedély és jogosultság nélküli belépés nem maradhat következmény nélkül. Határozott meggyőződésünk, hogy ez épp elég volt ahhoz, hogy a próbaidőn lévő munkatársat azonnali hatállyal elbocsássuk”.

A párt az eset másnapján személyesen és levélben is megkereste a Kövér László házelnököt, az Országgyűlés Hivatalának vezetőit, valamint Novák Katalint, és közölték, hogy elítélik a munkatárs cselekedetét.

Az ügyben a Telex kérdéseket küldött Kövér Lászlónak és a parlamentnek is. A parlamenti sajtótól azt a választ kapták, hogy „a feltett kérdések nem érintenek közérdekű vagy közérdekből nyilvános adatokat.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik