Belföld

Lemondott Márki-Zay Péter alpolgármestere

Lemondott posztjáról Szabó János hódmezővásárhelyi alpolgármester, aki mintegy másfél éven át közgyűlésen kívüli tagként látta el feladatát – értesült az MTI. A politikus azt írta közösségi oldalán, hogy január 20-i hatállyal mond le posztjáról. Úgy fogalmazott, ezzel a lépéssel közéleti tevékenységétől is búcsút vesz.

Szabó János leszögezte, nem volt és most sincs semmilyen konfliktusa Márki-Zay Péterel.

A politikust a hódmezővásárhelyi közgyűlés 2021. június 22-én választotta alpolgármesterré. Ezt megelőzően tanácsadóként segítette a város működését, részt vett az ingyenes buszjáratok elindításában is. Alpolgármesterként elsősorban a város fejlesztéséhez, működtetéséhez kapcsolódó feladatokat látott el.

A történtek kapcsán Márki-Zay Péter egy Facebook-bejegyzést tett közzé, melyben úgy fogalmazott, örök hálával tartozik Szabónak, aki két sikeres éven át volt hűséges alpolgármestere. Ahogy a posztból kiderül, Szabó visszatér az üzleti életbe, ahonnan annak idején érkezett, és ahol akkor kétszeres jövedelmét hagyta ott a város érdekében.

Sajnálom, hogy immár nem munkatársként, csak jó barátként számíthatok továbbra is Szabó János tanácsaira, de megértem döntését és további sok sikert és sok boldogságot kívánok neki új munkájához

– búcsúzott eképp Márki-Zay.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik