Belföld

Lényegesen súlyosabb büntetést kértek Bróker Marcsira

Mészáros János / MTI
Mészáros János / MTI

Súlyosabb büntetést kért a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség Bróker Marcsira, akit egy évvel ezelőtt tíz év szabadságvesztésre ítéltek első fokon.

Az elsőfokú ítélet szerint a karcagi nő az általa képviselt gazdasági társaság vezető tisztségviselőjeként eljárva mintegy 14 éven keresztül több mint 760 sértettel kötött betétgyűjtésre irányuló szerződéseket, amelyek alapján számukra a piaci kamatoknál jóval magasabb hozamot ígért.

D. S. N. Máriának nem volt engedélye a tevékenység folytatására, és az általa ígért magas hozamok megfizetését lehetővé tevő tényleges gazdasági tevékenységet sem folytatott. Ezzel néhány millió forinttól több mint egymilliárd forintig terjedő kárt okozott az ügyfeleinek.

A Szolnoki Törvényszék 10 év börtönre, 5 millió 400 ezres pénzbüntetésre, végleges hatályú gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól eltiltásra ítélte Bróker Marcsit csalás és más bűncselekmények miatt. Emellett tíz évre eltiltották a közügyektől, és vagyonelkobzást rendeltek el az általa képviselt gazdasági társasággal szemben.

Az ügyészség szabadságvesztés tartamának lényeges felemeléséért, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott börtönbüntetés tartama aránytalanul enyhe, annak súlyosítása, továbbá a sértettek által bejelentett polgári jogi igények érdemi elbírálása, a nő kártérítés megfizetésére kötelezése és további családtagjaival szemben is vagyonelkobzás elrendelése indokolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik