Belföld

Egy szabadnapos rendőrnek köszönhető, hogy nem erőszakoltak meg a nyílt utcán egy nőt Hajdúszoboszlón

A hétvégén Hajdúszoboszlón egy férfi megszúrt, majd megpróbált megerőszakolni egy fiatal nőt a nyílt utcán. Hogy nem járt sikerrel, az a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság egyik kiemelt főnyomozójának köszönhető, aki bár nem volt szolgálatban, meghallotta a nő segélykiáltásait.

A rendőrség tájékoztatása szerint a sértett a Hőforrás utcán sétált, amikor észrevette, hogy valaki követi őt. Szaporázta a lépteit, végül már futott, de az ismeretlen végig a nyomában volt. Az Alkotás utcában érte utol a nőt a támadó, aki a földre lökte, ráfeküdt, majd egy kést szorított a mellkasához és megfenyegette, hogyha sikítani mer, akkor megöli. A dulakodás közben a férfi egyszer meg is szúrta a 21 éves nőt, mint később kiderült, könnyű sérüléseket okozva ezzel.

A szabadnapos rendőr az otthonából hallotta meg a nő sikolyait, magához vette az igazolványát és a telefonját majd a hangok irányába sietett. Utóbb két szomszéd is csatlakozott hozzá, akik szintén hallották a sikítást. Nem sokkal később egy földön fekvő férfira és nőre lettek figyelmesek. A rendőr azonnal odalépett hozzájuk és leszedte a férfit a nőről, utóbbi azonnal felállt és zihálva elfutott. A szabadnapos nyomozó értesítette a szolgálatban lévő kollégáit a történtekről.

Kicsivel később a fiatal nő apja bejelentést tett a rendőrségen, hogy a lányát megtámadták, valaki a nyílt utcán leteperte a földre, meg akarta erőszakolni és a mellkasán meg is szúrta.

A 25 éves férfit a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik