Belföld

Generációs rés az informatikában

SERCO
SERCO
Közhely, de egy ma születő gyermek számára a számítástechnika, az összekötött világ, a gyors kommunikációs lehetőségek olyan természetesek lesznek, mint a most élőknek az elektromos áram.

De mi van azokkal, akik jóval korábban, esetleg az internet megjelenése előtt születtek vagy voltak fiatalok?

Digitális bennszülöttekről, telepesekről és nomádokról hallunk egyre többet. A generációs szakadék, amely az informatika használatában is megnyilvánul, jelen lévő probléma. Elsősorban az oktatás feladata, hogy ezek a tudásbeli hézagok eltűnjenek, és minden korosztály természetesen, hatékonyan használhassa a legkorszerűbb számítástechnikai fejlesztéseket is. Legyen természetes az, ami egykor csodaszámba ment!

Nyitottság, tanulásra való hajlam, és leginkább empátia szükséges ahhoz, hogy ez megtörténhessen. Szerencsére nincs veszve még semmi, ahogy azt a SERCO beszélgetős műsorának mostani részéből is megtudhatjuk – ezúttal a digitális oktatás és annak lehetőségei vannak terítéken. Az IT Akták műsorvezetője Kánai András, a Meraki Marketing B2B kreatív igazgatója, beszélgetőpartnerei pedig Faragó Tibor, a SERCO Informatika Zrt. vezető értékesítője és Németh Zoltán, informatikus, tanár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik