Belföld

Függetlenek taroltak az időközi választásokon

Január 8-án vasárnap három településen tartottak időközi helyhatósági választásokat. Ezek közül két helyen új képviselőtestület megválasztására is sor került annak korábbi feloszlatása miatt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Komjáti községben a korábbi polgármester, Bárczi László novemberben meghalt, ezért kellett választásokat kiírni. A polgármesteri helyett itt Bárczi Izabella független jelölt nyerte a leadott szavazatok 63,45 százalékával. Ez 92 szavazatot jelentett.

Győr-Moson-Sopron vármegyében két község választott polgármestert. Lövő községben az időközi önkormányzati választást Hollósi Gábor független jelölt nyerte. Az ő megválasztása nem hozott meglepetést: 2014 óta vezeti a települést. A jelölt 331 szavazattal a voksok 55,07 százalékát gyűjtötte be.

Horváth Katalin, a szintén Győr-Moson-Sopron vármegyei Szerecsenyben nyerte el a választók bizalmát. Független jelöltként 220 szavazatot kapott, ez 51,89 százalékos győzelemhez volt elegendő a Nemzeti választási Iroda adatai szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik