Belföld

Öt új milliárdost köszönhet az ország a Szerencsejáték Zrt.-nek

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

Rekordszámú, több mint 4 ezer ember vált milliomossá, öten pedig milliárdossá a Szerencsejáték Zrt. játékaival 2022-ben – közölte a nemzeti lottótársaság pénteken az MTI-vel.

Azt írták, az év utolsó hónapjában gazdára talált minden idők legnagyobb, bruttó 31 milliárdos hazai lottónyereménye is.

A legtöbb hétszámjegyű nyeremény 2022-ben is a számsorsjátékokon született, de a sportfogadás is több mint 1500 tippelőt tett milliomossá.

A közlemény szerint minden eddiginél több, 4383 milliomos született a Szerencsejáték Zrt. játékosai között. A legtöbb, 1176 játékos az Ötöslottóval lett gazdagabb, köztük heten százmilliót, két játékos pedig milliárdot is meghaladó összeget vihetett haza. A Skandináv lottón 28-an nyertek milliókat, köztük heten százmilliókat. Hatoslottón hét nagynyertes volt, köztük egy milliárdos és öt százmilliomos. A Kenó 100 szerencsésnek jelentett milliókat tavaly, a Luxoron 112-en, a Puttón 190-en örülhettek hétszámjegyű összegnek, a Jokerrel pedig 286-an váltak milliomossá.

Közölték azt is, hogy tavaly megszületett minden idők legnagyobb hazai Eurojackpot nyereménye, december 9-én egy szerencsés több mint bruttó 31 milliárd forinttal lett gazdagabb. A nyertes ezzel nem csak a hazai szerencsejáték történelembe írta be magát, 880 forintos szelvényével egy csapásra a 100 leggazdagabb magyar közé került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik