Belföld

A Kétfarkú Kutya Pártnak hála rendőrőrsöknek is jutott a mostohán hagyott, antiorbánista vécépapírokból

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Több százezer tekercs kormányellenes vécépapírt gyártottak a tavalyi országgyűlési választásra készülő, Márki-Zay Péter-vezette egyesült ellenzék megrendelésére –írja a Magyar Kétfarkú Kutyapárt közleményében.

A vécépapírokat, melyekből szám szerint 347 760 készült a Kitörölheted.hu honlapon online lehetett igényelni, egészen április 3-ig. Azután az „elfogyott” felirat jelent meg az oldalon. Valójában azonban nem fogytak el: több százezer maradt a raktárakban bespájzolva, ahonnan az Orbán-idézetekkel díszített gurigák az MKKP szerint azért sem kerültek ki, mert eleve késve, a kampány végére készültek el. A párt becslése szerint az ellenzéki kampány minimum 35 millió forintot költött el rájuk.

Az MKKP azonban segített kiszabadítani és hasznosítani a mostohán hagyott, kormányellenes tekercseket: egy magánszemély megkeresése után

a párt 90 ezer tekercset adott óvodáknak, bölcsődéknek, tanodáknak, egyházaknak, iskoláknak, és titokban két rendőrőrsnek is.

Hozzáteszik:

Ez szép szám, különösen annak fényében, hogy az antiorbánista feliratok miatt több intézmény nem fogadhatta el hivatalosan a felajánlásunkat, akkor sem, ha szükségük lett volna rá. Így volt olyan kórház, ahová a vécépapírt rettenthetetlen passzivistáinknak kellett becsempészniük.

Budapesten 21 helyszínen osztottak az utcán, országszerte pedig 16 városban központi helyeken szórtak. Borsodban tíz falu szegregátumába vittek belőle, 73 magánszemély pedig online igénylés után kapott tőlük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik