Belföld

Elmerült két férfi a Tiszában

Eltűnt két férfi hétfőn a Tiszában, a rendőrök nagy erőkkel, vízen és szárazföldön is keresik a folyó tiszaburai szakaszán elmerült férfiakat – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint hétfőn, az esti órákban Tiszabura külterületén négy férfi közlekedett egy csónakkal. Eddig tisztázatlan körülmények között a vízi járműbe nagy mennyiségű víz tört be, s a csónak elsüllyedt.

Két férfi kiúszott a partra, ketten viszont elmerültek – írták.

A bejelentést követően a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai – a társszervek bevonásával – megkezdték a mentést és a kutatást. A részben elsüllyedt csónakot a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai emelték ki – közölték.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyben vasúti, légi vagy vízi közlekedés veszélyeztetése miatt indult büntetőeljárás.

A Blikk azt írja, a négy férfi horgászni ment hétfő este. Puzsoma Franciska három napja imádkozik, hogy a Tiszában elmerült szeretett gyermeke élve előkerüljön.

Most jöttem a hivatalból, mondtam a polgármesternek, hogy legalább csónakokat küldjenek le a Tiszához, hogy legyen valami esély. A rendőrök már elvitték a gyerek sapkáját, hogy DNS-mintát vegyenek róla. Tudom, hogy kevés esély van rá, de a végsőkig bízom benne, hogy a fiam élve előkerül. Hegesztőnek tanul, még előtte áll az egész élet

– sírta el magát a lapnak az édesanya.

A 32 éves Rostás Gyula, akit szintén elnyelt a folyó, a szomszéd faluban, Pusztataskonyban élt két kisgyermekével és a feleségével. A családtagjai saját pénzükből intéztek motorcsónakot, ami a folyó tiszaburai szakaszán pásztázta a partot.

Fricz Sándor, a szerencsétlenül járt férfi unokaöccse a Blikknek elmondta, rokona imádta a horgászatot, mindene volt a peca.

Tudjuk jól, hogy ezúttal nem szabályosan mentek fel a vízre a sötétben, de nem szabad ezért elítélni őket. Az elmondások szerint ketten ültek elöl, ketten pedig hátul, amikor az egyikük azt hitte, hogy folyik be a víz. Ekkor előreküldte a társát, amitől orrnehéz lett a csónak és ekkor már tényleg beömlött a víz. Ezután mindnyájan hátrasiettek, amivel csak rontottak a helyzeten. Sajnos saját magukat süllyesztették el. Gyuszi könyörgött az életéért, hiszen nem tudott úszni, aztán elmerült

– mondta.

A kimenekült férfiakat a mentők a karcagi kórházba szállították. A részben elsüllyedt csónakot Szolnoknál találták meg, amit a rendőrök emeltek ki a vízből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik