Belföld

Ködveszélyre figyelmeztetnek, 13 megye besárgult

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Érkezik a hidegfront, de a lehűlés dacára marad az évszakhoz képest enyhe idő.

Kedden délelőtt fokozatosan javulnak a látási viszonyok, és bár csökken a rétegfelhős, ködös területek nagysága, de az ország legnagyobb részén napközben erősen felhős, borult idő valószínű, csak kevés helyen süt ki hosszabb időre a nap. Érdemi csapadék nem lesz, legfeljebb szitálás, esetleg gyenge eső fordulhat elő. Az északnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de a borult tájakon néhány fokkal hidegebb lesz. Késő estére 2-8 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu, amely szerint a hidegfront jellegű hatás miatt fáradékonyság, aluszékonyság, vérnyomás problémák, izületi panaszok léphetnek fel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 13 megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés a tartós, sűrű köd veszélye miatt.

Azt írták. hogy fokozatosan javulnak majd a látási viszonyok, legkésőbb várhatóan az Alpokalján, Zalában és keleten, északkeleten oszlik fel a köd. Kedd estétől az Északi-középhegység térségében, északkeleten, illetve az Alföld északi felén csökkenhet ismét nagyobb területen a látótávolság, szerdán pedig jóval kisebb területen (keleten, északkeleten) jelenthet veszélyt a köd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik