Belföld

Szándékosan nekihajtott a rendőrautónak az embercsempész

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt nyomoz egy georgiai állampolgár ellen, aki 2022. december 27-én az esti órákban az M1-M0 autópályán közlekedett egy külföldi rendszámú kistehergépkocsival, amelynek zárt rakterében 35, Magyarországon jogellenesen tartózkodó személyt szállított – olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtöki közleményében.

A rendőrök bűncselekmény gyanúja miatt több gépkocsival, megkülönböztető jelzést használva követni kezdték, azonban a kistehergépkocsi vezetője a felszólításokat figyelmen kívül hagyva nem állt meg, Budaörsnél letérve az autópályáról nagy sebességgel Budapest belvárosa felé haladt.

A megalapozott gyanú szerint a külföldi férfi menekülés közben több, a forgalomban részt vevő személygépkocsinak is nekiütközött, illetve az I. kerületi Attila úton áttért a menetirányával szembe haladó sávba is, miközben kitérésre kényszerítette a vele szemből érkező rendőrautót, majd a kitérés közben a menetirány szerinti bal oldalra áttért szolgálati gépkocsi jobb hátsó részének szándékosan neki is ütközött. Az ütközéstől a szolgálati gépkocsi légzsákjai kinyíltak, míg az abban tartózkodó rendőrök könnyű sérüléseket szenvedtek.

Az ütközés következtében az elkövető által vezetett kistehergépkocsi jobb első kereke is kitört, így a külföldi férfi futva próbált elmenekülni a helyszínről, azonban a rendőrök utolérték és elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság által őrizetbe vett külföldi férfit a nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított vallomásában tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az embercsempészés bűntette miatti nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik