Belföld

Karácsony napján a megengedett sebesség háromszorosával hajtott egy BMW-s Tamásiban

police.hu
police.hu

A legnagyobb összegű büntetésre számíthat az az autós, aki Szenteste délutánján Tamásiban a megengedett sebesség csaknem háromszorosával közlekedett – írja honlapján a rendőrség.

Mint írják, Szenteste délutánján folytattak sebességellenőrzést a városban, amikor egy külföldi rendszámú BMW közeledett a kamera felé. A készüléket kezelő, sokat látott, kollégánk maga is meglepődött a száguldozás láttán. Az autó sofőrje ugyanis 126 méterre a traffipaxtól és a rendőrautótól 140 km/h-s sebességgel akadt lencsevégre. Ezen az útszakaszon a megengedett sebesség 50 km/h. A sofőr tehát csaknem 300 százalékkal lépte túl a sebességhatárt.

A jármű vezetője ezért a mutatványért a legmagasabb összegű, 300 ezer forintos pénzbírságra számíthat.

Hozzátettékm nem győzzik hangsúlyozni, hogy mindenkit a szabályok betartására kérnek. Magyarországon is óriási baleseti kockázatot jelent a gyorshajtás. A fentebb leírt sebességtúllépés esetén, lakott területen különösen, egy útra guruló labda, egy óvatlanul az úttestre lépő gyalogos vagy akár egy forgalmi okból lassító autós felbukkanása esetén esélytelen elkerülni az ütközést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik