Belföld

Karácsony Gergely: Tiszta szerencse, hogy Orbán korábban világossá tette, ő jogász, nem holmi színész

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Lehet, hogy azokra a költésekre gondolt a miniszterelnök, amit a budapesti városvezetés lejáratására, meg a sok ostoba leegyszerűsítés között is a legostobábbra, a buta autósüldözés sulykolására költött az államilag támogatott propagandagépezet. Mást nem nagyon szántak a Lánchídra, aminek az utolsó érdemi felújítása közel harminc éve volt. Azt is mondta a miniszterelnök, hogy majd a jogászok döntenek arról, betartja-e a kormány az írásban rögzített ígéretét. Tiszta szerencse, hogy korábban világossá tette, ő jogász, nem holmi színész. Ennek alapján várjuk a döntést

– mondta Karácsony Gergely az Mfornak adott interjúban, amikor arról kérdezték, igaz-e, amit Orbán Viktor nemzetközi tájékoztatóján arról mondott, sok pénzt költöttek a Lánchídra. A főpolgármester szerint a Lánchíd jövőjéről nem ő vagy a kormányfő, hanem a budapestiek döntenek majd. Ugyanakkor azt leszögezte, szerinte minden szakmai érv amellett szól, hogy a híd a 2023 őszére tervezett végleges átadás után se legyen többé egy szűkület a városi forgalomban, állandó dugók helyszíne, vagyis csak a buszok, a taxik és a kerékpárosok, valamint a gyalogosok használhassák.

Karácsony tudatta, hogy büszke a Blaha Lujza tér felújítására, és eléggé zöldnek is tartja a megújuló teret. Rögzítette, hogy Budapest 2023-ban egyetlen új fejlesztést sem tud indítani.

Újraválasztása kapcsán pedig azt mondta:

Két dologban vagyok magabiztos: az ellenzék megnyeri a 2024-es önkormányzati választást Budapesten, és én leszek az ellenzék főpolgármester-jelöltje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik