Belföld

Két éve kapott egy szén-monoxid érzékelőt a katasztrófavédelemtől, most megmentette az életét

Szerda délután megszólalt a szén-monoxid érzékelő egy mesterszállási családi házban, ennek köszönhetően az ott lakó, egyedül élő idős hölgy azonnal ablakot nyitott, lekapcsolta a fűtést így nem szenvedett mérgezést, írja honlapján a katasztrófavédelem.

A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók vonultak ki a Mező utcai házhoz, majd rekonstruálták a fűtési helyzetet. A jelzéskori állapotok visszaállítása után műszeres mérésükkel a gázkonvektor környezetében kimutatták a mérgező gázt.

Az ott lakó a gyors segítség mellett köszönetet mondott a tűzoltóknak azért is, mert két évvel ezelőtt a katasztrófavédelem által létrehozott Országos Tűzmegelőzési Bizottság jóvoltából, adományként kapta az érzékelőt, amelynek most az életét köszönheti. Az idős hölgy a fiához költözött addig, amíg a fűtését szakemberrel megjavíttatja.

A katasztrófavédelem figyelmeztet, ahol beltérben nyílt láng van, oda javasolt egy szén-monoxid érzékelőt helyezni. Ezeket fejmagasságba, a szén-monoxid lehetséges forrásától egy-másfél méterre célszerű tenni. Minden szén-monoxid érzékelőnek van egy szavatossági ideje, ha ez letelt cseréljük le a készüléket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik