Belföld

Közérdekű bejelentést tett a Datadat az „SMS-botrány” ügyében

A Datadat Professional Kft. 2022. december 23-án közérdekű bejelentést tett a 2022. március végén kirobbant tömeges, névre szóló SMS-küldési botrány ügyében. A cég közleménye szerint azt kívánják elérni, hogy „a NAIH végre folytasson érdemi vizsgálatot az ügyben, és leplezze le a botrányt provokáló valódi elkövetőket.”

Immár 8 hónapja hazudja megállás nélkül az állampárt sajtója, hogy a Datadat törvénytelenül épített adatbázist, majd arra milliószám küldött névre szóló SMS-eket a választásokat megelőzően. Azonban a közelmúltban már bírósági ítélet is alátámasztotta, hogy ez nem igaz

– fogalmaztak.

Közleményükben úgy fogalmaznak, „vélhetően ezért van, hogy ebben a konkrét ügyben mindeddig soha, semmilyen hatóság nem kereste meg a Datadatot, miközben más témákban elterelő műveletek folynak.”

A most megtett közérdekű bejelentéssel az a céljuk, hogy kiderülhessen: kik, kinek a megrendelésére, kinek a pénzéből küldtek törvénytelen módon SMS-eket a parlamenti választásokat megelőzően.

A Datadat meggyőződése, hogy valakik küldtek törvénytelennek tűnő módon SMS-t a választást megelőzően, de ennek tényleges kiderítését nem végzik el egyelőre a hatóságok. Ezért kezdeményezett a Datadat valódi vizsgálatot a botrányos kampány ügyében.

Várjuk a hatóság gyors és hatékony intézkedését

– közölték.

Kapcsolódó
Amerikai pénz és az ellenzék: kampányt még nem papíroztak le Magyarországon úgy, mint most
Csaknem kétmilliárd forint támogatás érkezett Márki-Zay Péter mozgalmához az elmúlt hónapokban, de hogy ezt a pénzt pontosan kik adták össze, nem tudni. És nem ez az egyetlen ismeretlen tényező az ellenzék kampányában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik