Belföld

Rétvári Bence: A szülők többsége elégedett az iskolával, a tüntetésekkel pedig nem foglalkoznak

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

Több mint 130 ezren küldték vissza a szülői konzultációs kérdőívet, a válaszadók döntő többsége elégedett az iskolával és a tanárokkal, nyugodt szívvel engedi az oktatási intézménybe a gyerekét – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatorna műsorában, amit az MTI szemlézett.

A szülőknek küldött kérdőíves felmérés legfőbb tanúsága az, hogy a döntő többség, a válaszadók 61 százaléka a legjobbnak, négyesnek vagy ötösnek értékelte az iskolát, míg 65 százalék szerint teljesen objektíven értékelik a tanárok a gyerekét

– közölte az államtitkár.

A szülők a legnagyobb problémának azt érzik, ha van az osztályban magatartásproblémákkal küzdő gyerek. A válaszadók 40 százaléka szerint egy-két ilyen van egy osztályban, 18 százalék szerint kettő-négy, 7 százalék szerint ötnél is több.

A kérdőív szerint a gyerekek egy-három órát töltenek a házi feladatok végzésével, 22 százalék mondta azt, hogy kevesebb mint egy órát. A válaszadók 60 százaléka mondta azt, hogy van az iskolában jó, ingyenes sportolási lehetőség, 44 százalék azt, hogy van művészeti óra, 46 százalék szerint az iskola szervez elegendő, tanórán kívüli aktivitást.

A különórával kapcsolatos kérdésre sokan nem válaszoltak, de aki igen, 24 százalék mondta azt, hogy jár magántanárhoz a gyereke.

Rétvári Bence elmondta, a legmegosztóbb kérdés a demonstráció volt, különösen az, hogy gyerekek is részt vettek benne. A szülők nagy része egyáltalán nem akart foglalkozni a témával.Rétvári Bence emlékeztetett, nyáron és ősszel a pedagógusokat kérdezték meg. Pintér Sándor belügyminiszter az oktatási konzultáción felrótta, hogy a tanárok „nem akarnak neki segíteni”, mivel az első fordulóban csak 15 százalékuk töltötte ki az általa kezdeményezett online kérdőívet. Végül összesen 57 ezren válaszoltak a 170 ezerből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik