Belföld

Tisztázta Mága Zoltán, hogy pontosan melyik újévi koncertre várják a tanárokat

Mónus Márton / MTI
Mónus Márton / MTI

Bejárta a hazai sajtót szerdán a hír, miszerint a Mága Zoltán hagyományos újévi koncertjére szóló jegyekkel lepi meg év végén a Belügyminisztérium a pedagógusokat. Az ugyanakkor már a hírt először nyilvánosság elé tártó szakszervezet Facebook-bejegyzéséből is kiderült, hogy nem mindenkinek lesz esélye belépőhöz jutni, ugyanis összesen csak 2500 tiszteletjegy állt rendelkezésre, a Külső-Pesti Tankerület például mindössze 40 jegyet tudott biztosítani saját tanárainak.

Ezt követően az is világos lett, hogy a tanároknak intézett meghívás nem pontosan az újévi koncertre szól, hiszen az a hivatalos program szerint január 1-én 19.00-kor kezdődik, míg a pedagógusoknak küldött levélben 14.00-t jelöltek meg kezdésként, így többen gyanítani kezdték, hogy gyakorlatilag a koncert helyett a főpróbára hívta meg a tanártokat a belügy.

Egy nappal később maga Mága Zoltán adott ki egy közleményt, melyben igyekezett tisztázni a dolgokat. Mint írta, tavaly is az volt a forgatókönyv, hogy a délutáni eseményre meghívtak meghatározott számú orvost, ápolót, rendőrt, katonát, a katasztrófavédelem dolgozóit, valamint önkéntes civileket és karitatív szervezetek képviselőit, hogy köszönetet mondjanak nekik a pandémia idején mutatott helytállásukért.

„A mostani, XV. jubileumi újévi koncertünkre szintén meghívtuk és tiszteletjegyet biztosítunk a koronavírus elleni küzdelemben hősies helytállást tanúsított egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak, valamint a megbecsülés jeleként azoknak a pedagógusoknak, akik oktatják, nevelik gyermekeinket, a jövő generációját” – írta Mága a pedagógusok meghívásával kapcsolatban, majd hozzátette:

Amennyiben valakit megbántottam azzal, hogy a pedagógusoknak ingyenes tiszteletjegyet biztosítottunk ezúton is elnézést kérek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik