Belföld

Égve felejtett gyertya okozhatta a dunaújvárosi tragédiát

Getty Images
Getty Images

Szerda délután háromnegyed hatkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy füstöl egy ötemeletes dunaújvárosi társasház egyik lakása.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint tizenegy tűzoltó érkezett a Kodály Zoltán utcai házhoz, amelynek az egyik harmadik emeleti lakása égett. A tűzoltók behatoltak a lakásba, ahol a nappaliban egy ülőgarnitúra és egy asztal égett. A tűzoltók néhány perc alatt megfékezték a kis területen pusztító lángokat.

A tűzoltók oltás közben egy idős ember holttestét találták meg, aki feltehetően füstmérgezést szenvedett. Az oltás ideje alatt a társasházban élők a lakásukban maradhattak, mert azokat sem a tűz, sem a füst nem érintette. Nem zárható ki, hogy a tüzet egy gyertya okozta, a keletkezési körülményeket a tűzvizsgálat fogja feltárni.

Egy napon belül ez már a második tragédia. Tegnap délelőtt egy kispesti családi házban vesztette életét egy idős ember. A halálos lakástüzek áldozatai jellemzően egyedül élő idősek. Egy füstérzékelő a hangos sípolásával felhívja az ember figyelmét a veszélyre, így megelőzhetőek a füstmérgezések és a hasonló tragédiák. Egyedül élő szépkorú szeretteinek érdemes füstérzékelőt is ajándékozni karácsonyra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik