Belföld

Öt év börtönt kértek a hét halálos áldozattal járó mórahalmi tragédia vádlottjára

Donka Ferenc / MTI
Donka Ferenc / MTI

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a szerb férfival szemben, aki életben maradt a Mórahalomnál balesetező embercsempészek közül. A tragédiában hat menekült és az ugyancsak szerb sofőr meghalt, további három menekült és a megvádolt embercsempész pedig súlyosan megsérült.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint terhelt és barátja tavaly  december 13-án, éjjel, Ásotthalom külterületén vette fel a kilenc külföldit, akiket ismeretlen személyek juttattak át illegálisan Magyarország területére. A vádlott társa által vezetett autóval ezután Ausztria irányába indultak, de röviddel ezt követően a rendőrök igazoltatni kívánták őket, azonban a megkülönböztető jelzés ellenére nem álltak meg, hanem nagy sebességgel tovább hajtottak. Mórahalom belterületére érve a vádlott társa elveszítette az uralmát a kocsi felett, és egy háznak csapódott.

Donka Ferenc / MTI

A baleset következtében a sofőr és hat illegális határátlépő a helyszínen meghalt, míg a vádlott és további három utas súlyos sérüléseket szenvedett. A járási ügyészség társtettességben, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt állítja bíróság elé a szerb férfit.

Az ügyészség mértékes indítványában öt év börtönbüntetés és tíz év kiutasítás kiszabását indítványozta a vádiratában arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik