Belföld

Hiába tárgyaltak, nem kapnak karácsonyi ajándékot a pedagógusok

Kovács Attila / MTI
Kovács Attila / MTI

Szerdán több mint két órán keresztül tárgyaltak a pedagógus szakszervezetek képviselői az oktatási kormányzat képviselőivel, de a tanárok nem kaptak semmilyen karácsonyi ajándékot – jelentette be a tárgyalás után Szabó Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a napi.hu tudósítása szerint.

A tárgyalás teljes eredménytelenséggel végződött, mivel semmivel sem tudnak többet, mint a legutóbbi sztrájktárgyaláson. Hiába hívták fel az oktatási kormányzat figyelmét, hogy ebben az évben akciók akciókat követtek, de ez sem volt elég ahhoz, hogy a kormány valamilyen megnyugtató választ adjon a pedagógusok követeléseire. – Nem tudnak semmit arról, hogy meddig kell még kibírniuk ezt a lehetetlen helyzetet – tette hozzá a PSZ elnöke.

Mint ismert, a pedagógusok azonnali, 45 százalékos emelést követelnek, mert annyira leszakadt a bérezésük a nemzetgazdasági átlagtól, de a kormány részéről csak annyi hangzott el, hogy januártól csak 10 százalékos emelést tudnak garantálni, ami jelentősen elmarad a húsz százalék fölötti inflációtól, ráadásul csak a bérpótlékokat emelik meg.

Még mindig minden az európai unió által folyósított pénztől függ – magyarázkodott Maruzsa Zoltán oktatásért felelő államtitkár a pedagógusok képviselőinek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik