Belföld

Tizenháromszor fordultak hozzájuk, tizenhárom babát tartottak meg

24.hu
24.hu
Ez a négy legjobb egészségértést fejlesztő program ma Magyarországon.

Az internet korában nagyon könnyű hozzáférni az egészséggel kapcsolatos információkhoz, ezzel együtt azonban rengeteg tévhit és hamis információ él a köztudatban. Ahhoz, hogy a lakosság sikeresen eligazodjon az egészségével kapcsolatos kérdésekben, és megbízható információkhoz jusson, elengedhetetlen, hogy legyenek olyan szakemberek, szakmai és civil szervezetek, akikhez bizalommal fordulhatnak a kérdéseinkkel. Az összesen 4 millió forint összdíjazású Egészségértés Díj célja, hogy minden évben lehetőséget biztosítson a legjobb, leginnovatívabb egészségértést fejlesztő programok elismerésére.

Gyermekkori elhízás, e-cigaretta, ételallergia és csigolyafejlődési rendellenesség: ezek a témák állnak az idei Egészségértés Díjat kiérdemlő kezdeményesek fókuszában. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) által hét éve alapított pályázat ezúttal olyan programokat díjazott, amelyek fókuszában az egészséggel, egészségmegőrzéssel, gyógyulással kapcsolatos álhírek elleni küzdelem és a minél szélesebb rétegeket elérő, hiteles tájékoztatás állt.

Egészségértés díj 2022 – Fókuszban az álhírek elleni küzdelem

A 4 millió forint összdíjazású Egészségértés díj fókuszában idén az álhírek, a fake news elleni küzdelem, és a minél szélesebb réteget elérő hiteles tájékoztatás áll. Az egészséggel kapcsolatos álhírek nem csak alááshatják a megbízható, szakmailag hiteles tartalmakba vetett bizalma, de ennél is komolyabb, akár veszélyes következményekkel is járhatnak.

 

A videó az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének (AIPM) támogatásával készült.

Olvasói sztorik