Belföld

Szenteste korábban, szilveszterkor később lehet ötöse a lottón

MTI/Máthé Zoltán
MTI/Máthé Zoltán

A Szerencsejáték Zrt. az ünnepnapokhoz igazítja lottózóinak nyitva tartását, valamint módosulnak a számsorsjátékok húzásának és adásba kerülésének időpontjai, illetve a játékba küldési határidők – ezt közölte a nemzeti lottótársaság kedden az MTI-vel.

A cég saját üzemeltetésű értékesítőhelyei december 24-én 12:00 órától zárva tartanak, és december 27-én a szokásos rend szerint nyitnak ki újra. A terminálos értékesítőhelyeken december 24-én 12:00 óra és december 27-én 5:00 óra között nem lehet szerencsejátékot vásárolni.

December 31-én a lottótársaság saját üzemeltetésű értékesítőhelyei legkésőbb 14:00 órakor bezárnak. Az elektronikus fogadási rendszer azonban folyamatosan üzemel ezen időszakban is – ismertették.

A közlemény szerint a karácsonyi és a szilveszteri időszakban módosulnak a számsorsjátékok húzásának és a sorsolási műsorok adásba kerülésének időpontjai.

December 24-én a SzerencseSzombat a szokásos 18:45 helyett korábban, 16:15-kor kerül adásba. Az érintett játékokat ezzel együtt korábbi időpontig lehet megvásárolni: a Luxort legkésőbb 11:30-ig, míg az Ötöslottót és a Jokert legkésőbb 15:00-ig, a sorsolást követően a Luxort 16:30-tól, az Ötöslottót és Jokert pedig 17:30-tól lehet újra játszani. A Kenót 12:30-ig lehet játszani, a sorsolást követően pedig 15:00-től lehet újra játszani.

December 25-én a Hatoslottó és a Kenó számsorsolásának időpontja nem változik, a Puttó sorsolások azonban elmaradnak. December 26-án a Kenó és a Puttó számsorsolások elmaradnak. A december 25-i sorsolást követő rendszernyitás után játékba küldött Kenó játékok a december 27-i számsorsoláson vesznek részt.

December 31-én a Kenó sorsolásra az eredeti 20:00 óra helyett korábban, 15:00 órakor kerül sor, a sorsolás pedig előreláthatólag 21:25 és 21:40 között kerül adásba. Ezáltal a Kenó játékok aznapi vásárlási határideje 14:00 óra. A rendszer 16:00 órakor nyit ki újra. A Puttó sorsolások a szokásos rend szerint zajlanak.

Az év utolsó hetén a Luxor, a Joker és az Ötöslottó sorsolására december 31. helyett január 1-jén kerül sor, ezáltal a SzerencseSzombat sorsolási műsor is az új év első napján kerül adásba.

A változásnak köszönhetően a Luxor esetében január 1-jén 13:30-ig, míg az Ötöslottó és a Joker estében január 1-jén 17:30-ig lesz lehetőség játszani. A 48. héten vásárolt öthetes játékok érvényességi ideje az átvételi igazoláson szereplő december 31. tájékoztató jellegű dátum helyett ezen változásoknak megfelelően január 1. lesz.

A Hatoslottó sorsolási ideje nem változik, de a sorsolást követően csak 20.30-tól lehet majd újra játszani, hasonlóan az Ötöslottóhoz és a Jokerhez, Luxort pedig 20:00-tól küldhetnek a játékosok újra játékba – olvasható a közleményben.

A Szerencsejáték Zrt. kéri az időpontváltozások folyamatos figyelemmel kísérését. „Az átvételi igazolásokon feltüntetett dátumok tájékoztató jellegűek” – zárták a közleményt. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik