Belföld

Azonnali hatállyal elbocsátottak egy polgári engedetlenkedő tanárt Pécsen

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Újabb tanárt bocsátottak el azért, mert részt vett polgári engedetlenségi akciókban, tudta meg az ATV Híradó. A híradó információi szerint kedd délelőtt a Pécsi Művészeti Szakgimnázium dráma szakos tanárának azonnali hatállyal mondtak fel.

Az ATV Híradó úgy tudja, hogy a tankerület és az iskola vezetése azzal indokolta a pedagógus munkaviszonyának megszüntetését, hogy túl sok alkalommal vett rész a polgári engedetlenségi akciókban. A pedagógus most azt fontolgatja, hogy peres eljárás keretein belül harcol az igazáért, tették hozzá.

A pécsi pedagógus a 14. tanár hazánkban, akit polgári engedetlenségben való részvétel miatt bocsátottak el, illetve ő az első vidéki tanár, akit elbocsátottak ezért.

Kerestük az iskola igazgatóját és a pécsi tankerületet is az elbocsátás okairól, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Frissítünk!

A pécsi tanár elbocsátásának hírét a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is megerősítette. Nagy Erzsébet, a szakszervezet ügyvivője lapunknak küldött levelében azt írta, az elbocsátott pedagógus volt a pécsi akciók egyik szervezője, a helyi tüntetésen is ő konferált, illetve részt vett iskolájában a polgári engedetlenségben. „Mivel próbaidős volt, erre hivatkozva indoklás nélkül szüntették meg közalkalmazotti jogviszonyát, tehát őt nem rendkívüli felmentéssel küldték el azonnali hatállyal, hanem a próbaidőre hivatkozva, amikor is mindkét fél indoklás nélkül, azonnali hatállyal megszüntetheti a közalkalmazotti jogviszonyt”, jelezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik